Mørketid

I år har mørketiden vært lys. Hvis faktisk. Men det er lov å drømme om grønnere tider.

2/7/20241 min read

Takterassen ligger over en garasje, langs adkomstvei, så snøen kan dessverre ikke måkes over rekkverket. Likevel har jeg jobbet litt for å preppe for en tidlig vår. Dessuten er dette en fin tid å planlegge, og for å kjøpe frø.

Jeg sådde noen Tiny Tim med frø fra i fjor, men drepte hanvparten da jeg prikla over i for kald jord. "Man" har jo lært å alltid så to frø i hver potte, men jeg har ikke hjerte til å ta knekken på den minste av dem, så de blir forsiktig flyttet over i eget rom, når de har fått litt størrelse. Cherrytomatene i drivhuset ble vilt gode. Så i år er det forsking; Hvilke cherrytomater er aller best? Avstemming på terrasen i juli!

Kandidatene er
Gardeners Delight (Hadde veldig god avling med disse i 23)
Tiny Tim (Hadde noen frø...)
Sungold (Hadde noen andre gule i fjor - som var helt smakløse, så vi prøver igjen)
Sweetbaby (Nytt bekjentskap)
Sakura.

I fjor hadde vi også noen vanlig størrelse tomater. A) Fordi søs ville ha dem i matlaging, og B) fordi Hageland plutselig solgte "Vanlig tomat" ganske store planter til kr 10 pr stk. Har en mistanke om at de hadde mistet noen etiketter :) Cherrytomatene var såpass mye mer smakfulle, og ga så stor avling, at i år blir det bare det. Har sådd nok til drivhuset i hagen jeg sommerokkuperer og til takterrasen + Noen til Eva, Kristin, Marianne og andre som kan få lyst på. Broder har sådd egne og kjøpt seg lys, så han er også godt i gang.